Populaire plekken om salsa te dansen in Nederland

Naast de algemene dansscholen om salsa te oefenen en met je partner te kunnen dansen, bestaan er uiteraard nog mooie plekjes in Nederland om salsa te dansen in het uitgaansleven. Breng je een bezoek aan de hoofdstad van Nederland, Amsterdam, dan wil je als salsa liefhebber natuurlijk weten waar je het beste naar toe kan. Welke mogelijkheden biedt de lokale scene van Amsterdam om er even lekker tussenuit te kunnen en salsa te dansen? Je leest het hier.

Klein maar actief

De salsa scene van Nederland is niet heel groot, maar toch wel actief. In Amsterdam kan je het beste van woensdag tot zaterdag de stad verkennen om salsa te dansen. Je hebt dan nog meerdere leuke mogelijkheden. De meeste bars en clubs in Amsterdam zijn echter veel algemener en vaak niet gericht op salsa, waardoor er ook weinig specifieke salsa clubs te vinden zijn. Toch kan je wel terecht bij een paar leuke barretjes, je moet alleen de weg er naartoe even weten. Wat Amsterdam in ieder geval heeft, is dat elke vorm van salsa populair is, hetgeen betekent salsa op 1, salsa op 2, Cuban salsa en nog veel meer.

Club Cantinero gesloten

Voor liefhebbers van salsa was Club Cantinero in Amsterdam het walhalla van deze dans- en muziekstijl. Sinds 2010 is de club echter gesloten en dat heeft een groot gat achtergelaten in de salsa scene van Amsterdam. Momenteel kan je nog op meerdere wat kleinere plekken terecht voor salsa, beginnend op woensdag.

  • Woensdag: De Kroon is een mogelijkheid, je kan hier op woensdag en zondag salsa muziek tegenkomen. Er is één grote dansvloer in het midden, afhankelijk van de drukte kan daar nog een kleinere vloer bij komen. Ook de Badcuyp is een potentiële salsa hotspot in Amsterdam op woensdag. Dit is dé Cubaanse club van de stad.
  • Donderdag: Salsa Social is hét doordeweekse feest van salsaschool Extremos. Op donderdagavond tot 23.00 uur is hier de mogelijkheid om te dansen op salsa, daarna wordt de muziek iets algemener en stromen er meer studenten binnen. Summer Breeze is de meest bekende salsa plek van Amsterdam, waar een grote diversiteit aan mensen samenkomt. Je vindt hier notoire drinkers, maar ook supergoede salsa dansers. Zorg dat je op tijd bent, want deze club is doorgaans druk.
  • Vrijdag: Elke tweede vrijdag van de maand is Copa Cabana de centrale plek voor Caribische ritmes en zwoele muziek. Perfect voor de liefhebber van tropische drankjes, vrolijke muziek en een zwoele zomeravond.
  • Zaterdag: Wil je op zaterdag een speciaal salsa feest bijwonen, dan zal je helaas buiten de stad moeten rondkijken. Steden als Utrecht, Breda of Rotterdam zijn dan een mogelijkheid, want daar zijn ook goede salsa scenes te vinden.

De salsa agenda van Amsterdam

In Amsterdam en omgeving zijn in de zomerperiode wekelijks leuke salsa feesten te bezoeken. Zoals gezegd zijn de beste feesten vaak tussen woensdag en zaterdag. Ook in het buitenland vinden grote salsa feesten plaats, zoals het 13e Croatian Summer Salsa Festival. Hieronder staan enkele feesten die de komende tijd in Amsterdam en omgeving plaats gaan vinden.

  • Woensdag 28 juni: Escape Latin Party. Dit is niet per definitie salsa, maar meer een combinatie van verschillende Caribische muziekstijlen, waardoor op eenzelfde manier dansen op de muziek wel mogelijk is.
  • Woensdag 28 juni: Eveneens op 28 juni is de wekelijkse gratis salsa les in Escape Amsterdam. Hier kan je meer oefenen met salsa, kizomba en bachata.
  • Donderdag 29 juni: Summer Breeze Latin Night. Dit grote evenement wordt gehouden aan het Westergasterras in Amsterdam. Buiten swingen op zomerse Latin muziek, gedraaid door verschillende DJ’s. Elke donderdag in de avond vanaf mei.